Ποζρικίδης στην Βεργίνα Τηλεόραση: Με το νέο εκθεσιακό κέντρο θα έχουμε μείωση ενέργειας περίπου 70%(βίντεο)

Για το νέο εκθεσιακό-συνεδριακό κέντρο της ΔΕΘ, το οποίο «προχωρά σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα»  μίλησε μεταξύ άλλων στην εκπομπή «ΤΑ ΛΕΜΕ» στη ΒΕΡΓΙΝΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ και στη δημοσιογράφο Χριστίνα Τσόρμπα ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-HELEXPO Κυριάκος Ποζρικίδης. 

«Θα είναι το πιο οικολογικό και το πιο φιλικό προς το περιβάλλον εκθεσιακό κέντρο που υπάρχει στην Ευρώπη μόλις γίνει» σημείωσε ο κ. Ποζρικίδης εξηγώντας πως θα λειτουργεί «ολόκληρο εργοστάσιο με φωτοβολταϊκά. Υπολογίζεται ότι θα έχουμε μία μείωση ενέργειας περίπου στο 70% σε σχέση με σήμερα» καθώς όπως αποκαλύπτει οι στέγες του νέου εκθεσιακού θα είναι ουσιαστικά «εργοστάσια» παραγωγής ενέργειας με φωτοβολταϊκά στις στέγες, αλλά και γεωθερμία και θαλάσσιο νερό (επειδή είναι κοντά η θάλασσα) για την ψύξη των περιπτέρων.

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Ποζρικίδης θα υπάρχει μια τεράστια εξοικονόμηση ενέργειας ενώ την ίδια ώρα «θα έχουμε και μείωση του νερού περίπου 50% σε σχέση με σήμερα» καθώς «έχουμε πάρει «οδηγούς» και καλές πρακτικές και από την Ευρώπη»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.