Εκδήλωση της Αμερικανικής Λεγεώνας στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης την Τετάρτη 9/11/2022

Εκδήλωση της Αμερικανικής Λεγεώνας στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης την Τετάρτη 9/11/2022

Την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022, στο Ξενοδοχείο Πανόραμα στη Θεσσαλονίκη, το Τμήμα Αθηνών (GC01) της Αμερικανικής Λεγεώνας, της μη-κερδοσκοπικής οργάνωσης των Αμερικανών Βετεράνων για τη στήριξη των Βετεράνων και για την προώθηση των υψηλών ιδανικών της Προόδου, της Ανεξαρτησίας, της Ισότητας απέναντι στο Νόμο και της Ελευθερίας του Λόγου, διοργανώνει ομιλία και δείπνο προς τιμήν της Ημέρας των Βετεράνων (Παρασκευή 11/9).

Την κεντρική ομιλία της εκδήλωσης, στην οποία θα παρευρεθούν εκπρόσωποι και σημαίνοντα πρόσωπα της Ελληνικής και Αμερικανικής Πολιτείας, θα εκφωνήσει ο καθηγητής Ευρωπαϊκής και Συγκριτικής Πολιτικής της Πάντειου κ. Κωσταντίνος Λάβδας.

Η Αμερικανική Λεγεώνα (American Legion) ιδρύθηκε το 1919 στο Παρίσι της Γαλλίας. Σήμερα εδρεύει στην Ινδιανάπολη της Ιντιάνα των Η.Π.Α. με στόχο την πολιτική και κοινωνική εκπροσώπηση και υποστήριξη των Αμερικανών Βετεράνων σε όλο τον κόσμο. Μέλη της μπορούν να γίνουν βετεράνοι και στρατιωτικοί εν ενεργεία (active duty military personnel) στρατιωτικών δυνάμεων που σχετίζονται με τον Αμερικανικό Στρατό. Εν ενεργεία βρίσκονται επίσης οι “Φίλοι της Αμερικανικής Λεγεώνας” (“Friends of the American Legion”) για άτομα που δεν έχουν θητεύσει στις Αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις.

.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.