“Μια βραδιά με τον Ιάκωβο Καμπανέλλη” Μουσική & Θεατρική Παράσταση του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου στο πλαίσιο του “Λογοτεχνικού Έτους Καμπανέλλη” 

Με μία ξεχωριστή μουσικοθεατρική παράσταση, αφιερωμένη στον Ιάκωβο Καμπανέλλη,  ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου δια της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού τιμά τον σπουδαίο Έλληνα δημιουργό, που σφράγισε με το έργο του ανεξίτηλα τον νεότερο ελληνικό πολιτισμό.

Η παράσταση – που εντάσσεται στο πλαίσιο της συμπλήρωσης  100 χρόνων από τη γέννηση του θεατρικού συγγραφέα και ποιητή – θα “ζωντανέψει” το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου στις 20:30 στη σκηνή του Θεάτρου «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ» (Πολυλειτουργικό Κέντρο Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου, Μοναστηρίου– Παρατσίκογλου 1, Ελευθέριο Κορδελιό) τη ζωή και το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη, δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να ταξιδέψει στους πιο σημαντικούς σταθμούς της  μεταπολεμικής ιστορίας, την οποία σημάδεψε βαθιά μέσα από τους αγώνες του για δημοκρατία, αντίσταση και  ελεύθερη έκφραση.

Η Θεατρική Ομάδα του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου, με τη σύμπραξη μουσικών και ερασιτεχνών ηθοποιών, ενώνει τις δυνάμεις της, μεταφέροντας και ερμηνεύοντας επί σκηνής ορισμένα από τα εμβληματικά έργα του Ιάκωβου Καμπανέλλη, τα οποία μελοποιήθηκαν από μεγάλους Έλληνες συνθέτες, όπως ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Μάνος Χατζιδάκις και ο Σταύρος Ξαρχάκος. 

Η  βραδιά ολοκληρώνεται με το β΄ μέρος της να είναι αφιερωμένο στο έργο  “Το Μεγάλο μας τσίρκο”, το οποίο αποτελεί σταθμό όχι μόνο για το νεοελληνικό θέατρο, αλλά και για τη σύγχρονη κοινωνική και πολιτική ελληνική ιστορία, με τη δημοτική θεατρική ομάδα να παρουσιάζει επεισόδια και αποσπάσματα της συγκλονιστικής αυτής παράστασης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Αντί εισιτηρίου όσοι το επιθυμούν μπορούν να προσφέρουν προαιρετικά παιχνίδια, είδη χειροτεχνίας ή ζωγραφικής για παιδιά.

Πληροφορίες: 2310 771033, Τμήμα Σχεδιασμού Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ & ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ 

“ΜΙΑ ΒΡΑΔΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΙΑΚΩΒΟ ΚΑΜΠΑΝΕΛΛΗ”

Σκηνοθεσία – Αφήγηση: Ρίτσα Γεωργιάδου

Κοστούμια: Χριστίνα Μανώλα

Βοηθός Σκηνοθέτη – Οπτικοακουστικά Μέσα:  Εύα Βασιλού

Φώτα: Ανδρέας Συμεών

Ήχος: Απόστολος Κύρου – Ανδρέας Συμεών, Σταυρούλα Κεσούρη

Γραφιστική Επιμέλεια – Οπτικοακουστικά Μέσα: Μαρίνα Ψειράκη

Μουσικό Σχήμα

Μουσική Διεύθυνση  –   Ενορχήστρωση –  Κιθάρα Δημήτρης Μισιρλής

Κιθάρα Γιώργος Αλεξανδρίδης

Κρουστά  Γιάννης Ιωαννίδης

Τα τραγούδια ερμηνεύουν (με σειρά εμφάνισης)

Δημήτρης Μισιρλής, Θεοδώρα Μαργαρίτη,  Μερόπη Γασπαράτου, 

Μαρίνα Ψειράκη,  Σωτήρης Νικολαΐδης,  Δόμνα Κατσουπάκη, 

Σοφία- Μαρία Ιωάννου, Κώστας Φραγκάλας, Ρίτσα Γεωργιάδου

Απόσπασμα από το Θεατρικό Έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη                                                                              Το Μεγάλο μας Τσίρκο

Παίζουν και Τραγουδούν (με σειρά εμφάνισης)

Ρωμιάκι Δόμνα Κατσουπάκη

Ρωμιός  Κώστας Λαχουσίδης

Αγγλία  Γεωργία Δάρτση

Γαλλία – Λαός Μαρίνα Ψειράκη

Ρωσία  Κέλλυ Δραγατά

Αυστρία – Λαός  Μερόπη Γασπαράτου

Πρόεδρος – Λαός  Ντίνος Μπαϊραμπάς

Κολοκοτρώνης – Λαός Κώστας Φραγκάλας

Λαός  Μαρία-Σοφία Ιωάννου

Λαός  Μανόλης Λιόλιος

Λαός  Σωτήρης Νικολαΐδης 

Λαός  Πελαγία Καραϊλή

Λαός  Γιάννης Καραγκιαούρης

Λαός  Αναστασία Ντόμπρου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.