Κουραμπιέδες: Θερμίδες, συστατικά και ιδιότητες. Οι επιδράσεις στην υγεία

(Πηγή: seleo.gr)

Αφράτοι, πεντανόστιμοι και λαχταριστοί, οι κουραμπιέδες ανταγωνίζονται με τα μελομακάρονα για την κεντρική θέση στη χριστουγεννιάτικη διατροφή. Στην υγιεινή διατροφή, όμως, η θέση τους δεν είναι και η καλύτερη. Και αυτό διότι είναι πλούσιοι σε συστατικά τα οποία πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο.

Βούτυρο, ζάχαρη και υδατάνθρακες είναι τα κύρια συστατικά που μας προσφέρουν τα γλυκά. Οι κουραμπιέδες τα περιέχουν όλα και μάλιστα σε αφθονία.

Χορηγός Επικοινωνίας

«Οι κουραμπιέδες περιέχουν πολύ φρέσκο βούτυρο και πολλή ζάχαρη, με τη μεγαλύτερη ποσότητά της να προστίθεται μετά το ψήσιμο», αναφέρει ο κλινικός διαιτολόγος-βιολόγος Χάρης Δημοσθενόπουλος, προϊστάμενος του Διαιτολογικού Τμήματος στο Λαϊκό Νοσοκομείο της Αθήνας.

Όπως εξηγεί, το φρέσκο… Πηγή (Πηγή: seleo.gr)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.