
(Πηγή: seleo.gr)
Μια νέα τεχνολογία αναπτύχθηκε στη Θεσσαλονίκη και πλέον επιτρέπει την παραγωγή τυριού που προέρχεται από νωπό, δηλαδή μη παστεριωμένο γάλα. Το έργο υλοποιήθηκε από την ομάδα Raw Cheese, η οποία πλέον δίνει τη δυνατότητα στους Έλληνες γαλακτοπαραγωγούς αγελαδοτρόφους να διαφοροποιήσουν τα προϊόντα τους από τον διεθνή ανταγωνισμό, προσδίδοντάς τους ταυτότητα, προστιθέμενη αξία και καθιστώντας τα ένα εναλλακτικό εργαλείο ανάπτυξης του κλάδου.
Το καινοτόμο τελικό προϊόν, τυποποιείται και θα κυκλοφορεί ως επώνυμο προϊόν, με ολοκληρωμένη ταυτότητα, ώστε να εξασφαλίζεται η ομοιομορφία του και αφενός να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του καταναλωτή, αφετέρου να πληροί τους όρους της νομοθεσίας, όσον αφορά την υγιεινή του… Πηγή (Πηγή: seleo.gr)