«Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ» με τον Γιώργο Κιμούλη επιστρέφει τον Φεβρουάριο στο Θέατρο ΑΜΑΛΙΑ

«Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ» με τον Γιώργο Κιμούλη ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΜΑΛΙΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ SOLD OUT ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ!!!!

Πέμπτη 9 έως Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023

«Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ» του Stephen Belber, σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη με πρωταγωνιστές τον ίδιο , την Άννα Μονογιού και τον Στάθη Παναγιωτίδη, με την πολύ ξεχωριστή μουσική του Διονύση Τσακνή, «ντυμένη» με τα κουστούμια της Σοφίας Νικολαϊδη θα συνεχίσει τις παραστάσεις της στο Θέατρο Αμαλία , μέχρι και τις 8 Ιανουαρίου του 2023.

Το έργο:

Ένας ηλικιωμένος πρώην διάσημος χορογράφος, ο οποίος έχει αποσυρθεί πλέον από την ενεργό δράση και τώρα ζει εντελώς μοναχικά, δέχεται στο χώρο του, την επίσκεψη ενός ζευγαριού που του ζητά μία συνέντευξη για το πώς λειτουργούσε ο καλλιτεχνικός χώρος στη δική του εποχή. Καθώς όμως εξελίσσεται η “συνέντευξη” αυτή, ο μοναχικός χορογράφος αναγκάζεται να έρθει αντιμέτωπος μ’ ένα μεγάλο θαμμένο μυστικό του παρελθόντος του.

Η πρεμιέρα του έργου έγινε στη Νέα Υόρκη το 2004 με τους Frank Langella, Ray Liotta και Jane Adams, ενώ το 2014 o Stephen Belber σκηνοθέτησε το έργο για τον κινηματογράφο με τους Patrick Stewart, Carka Gugino και Matthew Lillard.

H “Συνάντηση” είναι έργο που αποδεικνύει πως κανενός το παρελθόν δεν μπορεί διαγραφεί, υπενθυμίζοντας τη φράση του Σαίξπηρ στην Τρικυμία: “Το παρελθόν είναι πρόλογος”.

Γράψανε για την παράσταση:

Με μια γλυκόπικρη παράσταση με χιούμορ, σαρκασμό και ευαισθησία επέστρεψε (με ή χωρίς εισαγωγικά) ο σαγηνευτικός Γιώργος Κιμούλης στη θεατρική σκηνή, εκεί δηλαδή που ανήκει. Και το κοινό που γέμισε χθες το Θέατρο Αμαλία τον αντάμειψε με πολλά μέχρι και μπράβο χειροκροτήματα. Όσο για τους έξω που προσπάθησαν να δημιουργήσουν ντόρο δίνοντας τροφή σε πρωινάδικα το μόνο που κατάφεραν ήταν να αναστατώσουν ενοίκους από το στενό δρομάκι της οδού Αμαλίας.

Ιωάννης Τσιρόγλου – Kulturosupa.gr

Η «συνάντηση» με τον αδιαμφισβήτητης καλλιτεχνικής αξίας και ταλέντου ηθοποιό ήταν άκρως ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική σε ένα σύγχρονο έργο που διατυπώνει σκληρές αλήθειες που ταλανίζουν διαχρονικά την ανθρώπινη ύπαρξη. Παρακολουθήσαμε την παράσταση «Η Συνάντηση» του Stephen Belber σε μετάφραση και σκηνοθεσία του εξαιρετικού Γιώργου Κιμούλη με τον ίδιο στον πρωταγωνιστικό ρόλο στο θέατρο Αμαλία και φύγαμε με τις καλύτερες εντυπώσεις, πλήρεις συναισθημάτων. O Γιώργος Κιμούλης για άλλη μια φορά καθήλωσε το κοινό.

Ηλιάνα Λαγομάτη – Thess24.gr

Είδαμε μια εξαιρετική παράσταση με τρεις υπέροχους ηθοποιούς, με εξαιρετική μουσική και τόσα πολλά μηνύματα… προβληματίστηκαμε, κλάψαμε, και γελάσαμε μέσα από τον σοβαρό λόγο του συγγραφέα αλλά κυρίως την ασύγκριτη υποκριτική δυνατότητα του κ. Γιώργου Κιμούλη

Δημήτρης Κωνσταντινίδης & Κατερίνα Χατζηκωνσταντίνου – Thessculture

Πληροφορίες:

Πρωταγωνιστούν: Γιώργος Κιμούλης, Άννα Μονογιού , Στάθης Παναγιωτίδης

Μετάφραση – Σκηνοθεσία: Γιώργος Κιμούλης

Σκηνικά – Κουστούμια : Σοφία Νικολαΐδη

Μουσική: Διονύσης Τσάκνης

Φωτισμοί: Θύμιος Γουδέλης

Παραγωγή: Πόλις Πολιτισμού

Επικοινωνία και προβολή παράστασης : Νταίζη Λεμπέση daisylempesi@hotmail.gr, τηλέφωνο 6908502631

Τιμές Εισιτηρίων: 15 Ευρώ Γενική Είσοδος – 13 Ευρώ Μειωμένο (Ανέργων , Φοιτητών)

Παραστάσεις:

Πέμπτη 9, Παρασκευή 10 , Σάββατο 11 Φεβρουαρίου στις 21.00 & Κυριακή 12 Φεβρουαρίου στις 20:00

Προπώληση : Ταμείο Θεάτρου Αμαλία & Viva.gr

Θέατρο Αμαλία, Αμαλίας 71

Καθημερινά: 10:30 – 14:30 & 17:30 – 21:30

Τηλέφωνο Κρατήσεων: 2310 842 509

Η παράσταση θα συνεχιστεί στην Αθήνα τον Φεβρουάριο στο θέατρο Βικτώρια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.