
(Πηγή: www.in.gr)
Παρά τη μειωμένη συγκομιδή σιτηρών το 2022, τουλάχιστον 30 εκατομμύρια τόνοι σιτηρών παραμένουν σε σιλό, σύμφωνα με το υπουργείο Γεωργίας της Ουκρανίας.
Η Ουκρανία απευθύνθηκε στον ΟΗΕ και στην Τουρκία, προκειμένου να ξεκινήσουν διαβουλεύσεις με σκοπό την ανανέωση της συμφωνίας για τις εξαγωγές σιτηρών, αλλά δεν έλαβε απάντηση, όπως έγινε γνωστό την Τρίτη από αξιωματούχο της ουκρανικής κυβέρνησης.
Ο υφυπουργός υποδομών της Ουκρανίας Γιούρι Βασκόφ, αρμόδιος για την ανοικοδόμηση της χώρας, είχε δηλώσει την προηγούμενη εβδομάδα στο πρακτορείο Reuters ότι το Κίεβο θα ζητούσε από τις εμπλεκόμενες πλευρές να ξεκινήσουν συνομιλίες με σκοπό την ανανέωση της συμφωνίας, επιδιώκοντας να παραταθεί η ισχύς… Πηγή (Πηγή: www.in.gr)