Πού βρίσκεται ο αρχαιότερος αμπελώνας στην Ελλάδα

(Πηγή: seleo.gr)

Ο αμπελώνας

Όπως αναφέρεται στην έκθεση η κυρίαρχη ποικιλία σταφυλιού που καλλιεργείται και ευδοκιμεί στον Αμπελώνα Μεσογείων, χάρη στο μικρόκλιμα της περιοχής είναι το Σαββατιανό, από το οποίο παράγονται ανοιχτόχρωμα κρασιά, με ελαφριά γεύση, ντελικάτα αρώματα και χαμηλή οξύτητα.

Το Σαββατιανό χρησιμοποιείται κυρίως για την παραγωγή της ρετσίνας. Το σύνολο των αμπελώνων της Περιφέρειας Αττικής παράγει τους οίνους Προστασίας Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ) Αττική και ΠΓΕ Ρετσίνα Αττικής ενώ οι οίνοι που παράγονται από τους αμπελώνες των Ενοτήτων Αιτωλοακαρνανίας, Αττικής, Βοιωτίας, Εύβοιας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Φωκίδας φέρουν την ένδειξη ΠΓΕ Στερεά Ελλάδα. Επιμέρους στην Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής παράγονται οι οίνοι ΠΓΕ Ανάβυσσος στην ευρύτερη περιοχή της δημοτικής κοινότητας Αναβύσσου, ΠΓΕ Βιλίτσα που βρίσκεται νοτιοδυτικά… Πηγή (Πηγή: seleo.gr)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.