(Πηγή: www.voria.gr)
Η παράδοση της περιοχής της στα καλαμωτά φασόλια και ο διαχρονικός μόχθος των ντόπιων καλλιεργητών για να κρατήσουν ζωντανή την ξεχωριστή αυτή καλλιέργεια έγιναν η κινητήριος δύναμη για μια οικογενειακή επιχείρηση βιολογικής γεωργίας από το Βαρικό Φλώρινας, τη Varecon. Με το μεράκι του μόλις 23 χρονών Νίκου Ίτσκου, τεταρτοετή στη Γεωπονία, με την εμπειρία του γεωπόνου πατέρα του, Αναστάσιου Ίτσκου, αλλά και με τη στήριξη όλης της οικογένειας και δη του παππού Κώστα και της γιαγιάς Ιορδάνας, που εισφέρουν τη δική τους ματιά σε μια καλλιέργεια που περνά από γενιά σε γενιά, η Varecon έχει φιλόδοξα σχέδια για το μέλλον.