ΕΟΔΥ σε πλημμυροπαθείς: Οδηγίες για την κατανάλωση τροφίμων και νερού

(Πηγή: www.enikos.gr)

ΕΟΔΥ σε πλημμυροπαθείς: Οδηγίες για την κατανάλωση τροφίμων και νερού

Οδηγίες για την πρόληψη τροφιμογενών/υδατογενών νοσημάτων σε περίπτωση συγχρωτισμού πλημμυροπαθών σε χώρους φιλοξενίας έδωσε ο ΕΟΔΥ. Συγκεκριμένα δίνονται συμβουλές για το μαγείρεμα, την διατήρηση και την κατανάλωση τροφίμων αλλά και του κατάλληλου νερού.

Διατηρούμε χωριστά τα μαγειρεμένα τρόφιμα

Διατηρούμε σε χωριστά δοχεία τα ωμά τρόφιμα (π.χ. κρέας, κοτόπουλο, θαλασσινά) από τα μαγειρεμένα.

Χρησιμοποιούμε άλλα εργαλεία (πχ. μαχαίρια, ξύλα κοπής) για τα ωμά και άλλα για τα μαγειρεμένα τρόφιμα.

Μεταφέρουμε και διατηρούμε τα τρόφιμα με ασφάλεια

Τα τρόφιμα, κατά τη μεταφορά τους, θα πρέπει να μην εκτίθενται απευθείας στον ήλιο.

Προσέχουμε ώστε να διατηρούνται οι σωστές θερμοκρασίες εντός… Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *