Ιός Δυτικού Νείλου: 15 θάνατοι, 119 τα κρούσματα

(Πηγή: www.cnn.gr)

Αύξηση παρουσιάζουν τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου στη χώρα, ανεβάζοντας τον αριθμό σε 115 και τους θανάτους σε 15, σύμφωνα με την εβδομαδιαία επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ.

Ειδικότερα από τα 119 εγχώρια κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου, τα 93 κρούσματα παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ, εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και 26 κρούσματα είχαν ήπιες εκδηλώσεις/δεν είχαν εκδηλώσεις από το ΚΝΣ.

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας, διαγνώσθηκαν/δηλώθηκαν 19 νέα κρούσματα. Έχουν καταγραφεί 15 θάνατοι σε ασθενείς με λοίμωξη από τον ιό και με εκδηλώσεις από το ΚΝΣ, ηλικίας άνω των 64… Πηγή (Πηγή: www.cnn.gr)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.