Fitch: Αναβάθμισε το αξιόχρεο των τεσσάρων ελληνικών συστημικών τραπεζών

(Πηγή: www.iefimerida.gr)

O οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch αναβάθμισε το αξιόχρεο των τεσσάρων συστημικών ελληνικών τραπεζών, αναφέροντας ως λόγους, μεταξύ άλλων, τη βελτίωση της κεφαλαιακής θέσης και της κερδοφορίας τους καθώς και τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων τους.

Ειδικότερα, ο οίκος αναβάθμισε την Εθνική και την Eurobank στη βαθμίδα ΒΒ με σταθερές προοπτικές από ΒΒ- και την Alpha Bank και την Πειραιώς στη βαθμίδα ΒΒ- με σταθερές προοπτικές από Β+ και Β, αντίστοιχα.

Για την Εθνική αναφέρει ότι «η αναβάθμιση αντανακλά τη διαρθρωτική βελτίωση της κερδοφορίας της λόγω των υψηλότερων επιτοκίων και των χαμηλών επιτοκίων καταθέσεων, της προσεκτικής διαχείρισης κόστους και της εξομάλυνσης των… Πηγή (Πηγή: www.iefimerida.gr)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.