Πορτογαλία: Απεργία στον δημόσιο τομέα με αίτημα αυξήσεις μισθών

(Πηγή: www.cnn.gr)

Με προβλήματα γίνονται σήμερα, Παρασκευή 27/10, στην Πορτογαλία, η συλλογή απορριμμάτων και η λειτουργία των νοσοκομείων και των σχολείων λόγω της 24ωρης απεργίας των δημοσίων υπαλλήλων με αίτημα τις αυξήσεις μισθών, σύμφωνα με τα συνδικάτα.

«Προβλέπουμε μεγάλη συμμετοχή, με προβλήματα ή την αναστολή της λειτουργίας διάφορων υπηρεσιών», δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο συντονιστής του Κοινού Μετώπου Συνδικάτων Δημόσιας Διοίκησης, ο Σεμπαστιάο Σαντάνα.

Οι απεργοί διαμαρτύρονται κυρίως «κατά της πολιτικής φτωχοποίησης» που ακολουθεί η σοσιαλιστική κυβέρνηση με τη «συνενοχή» των δεξιών κομμάτων, διευκρίνισε το συνδικάτο σε ανακοίνωσή του.

Οι απεργοί ζητούν μισθολογικές αυξήσεις προκειμένου να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν «τη βίαιη αύξηση του κόστους… Πηγή (Πηγή: www.cnn.gr)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *