(Πηγή: www.tanea.gr)
Μετά την προκλητική στάση της προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας, και ο πρόεδρος του ακροδεξιού VMRO, Χριστιάν Μιτσκόσκι, ο οποίος, όπως όλα δείχνουν, θα είναι ο νέος πρωθυπουργός της χώρας, τήρησε την ίδια γραμμή παραβιάζοντας τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ΜΙΑ, ο Μιτσκόσκι, σε προκλητικό τόνο, ανέφερε πως «εάν η Ελλάδα θεωρεί πως παραβιάζουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών, υπάρχει το Διεθνές Δικαστήριο», ενώ τόνισε πως «θα αποκαλεί τη χώρα του όπως θέλει».
Ο Μιτσκόσκι έκανε λόγο για «απειλές και εμπόδια» από την Αθήνα, παρότι ισχυρίστηκε πως ο ίδιος επιθυμεί «σχέσεις καλής γειτονίας και φιλίας με την Ελλάδα», ενώ ανέφερε πως «αναμένει σύντομα συνάντηση… Πηγή (Πηγή: www.tanea.gr)