Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρέθηκε προ εκπλήξεως σήμερα, καθώς το Συνταγματικό Δικαστήριο έκρινε αντισυνταγματικά πολλά Προεδρικά Διατάγματα.
Όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε αντισυνταγματικά μέτρα όπως η πρόωρη απομάκρυνση των κεντρικών τραπεζιτών και τις ρυθμίσεις διορισμού των πρυτάνεων στα πανεπιστήμια.
Πιο συγκεκριμένα, το Συνταγματικό Δικαστήριο έκρινε ότι ο διορισμός πρυτάνεων από τον πρόεδρο ήταν αντισυνταγματικός, και έδωσε ένα χρόνο στη Μεγάλη Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας για νέα ρύθμιση, όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ. Οι μέχρι τώρα διορισμοί του προέδρου Ερντογάν θεωρούνται έγκυροι.
Επίσης, το Συνταγματικό Δικαστήριο ακύρωσε την εξουσία του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να αντικαταστήσει τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας πριν... Πηγή