(Πηγή: www.tanea.gr)
Ρεκόρ 15ετίας καταγράφουν οι αγοραπωλησίες πλοίων μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου σε αντίθεση με τον κλάδο των δεξαμενοπλοίων που οι συναλλαγές είναι πιο υποτονικές.
Η δραστηριότητα αγοραπωλησιών ξηρού φορτίου συνεχίζει να επιδεικνύει αξιοσημείωτη δυναμική φέτος μέχρι στιγμής, επιτυγχάνοντας τον δεύτερο μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών στην ιστορία του τομέα για τους πρώτους δέκα μήνες του έτους, που ξεπερνάται μόνο από το ρεκόρ των 754 πωλήσεων του 2021, αναφέρει ο Γιάννης Παραγανάς, αναλυτής της Intermodal.
Ειδικότερα, κατά τους πρώτους δέκα μήνες του 2024 καταγράφηκαν 605 πωλήσεις πλοίων μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου (μεγαλύτερων των 20.000 dwt), μέγεθος που αντιπροσωπεύει μια αύξηση 46 συναλλαγών σε σύγκριση με την… Πηγή (Πηγή: www.tanea.gr)