Βαφή αυγών: Τι πρέπει να προσέξετε – Οι οδηγίες που δίνει ο ΕΦΕΤ
Οδηγίες προς τους καταναλωτές για την βαφή αυγών έδωσε ο ΕΦΕΤ.
Ο προγραμματισμός των αγορών μας, η συνειδητή επιλογή τροφίμων και ο σωστός χειρισμός και αποθήκευση των πρώτων υλών μας βοηθάνε να απολαμβάνουμε ασφαλή γεύματα κι επιπλέον μας συμφέρουν οικονομικά, ενημερώνει ο ΕΦΕΤ.
Ειδικότερα, τα βαμμένα αυγά και το τσούγκρισμα τους είναι συνυφασμένα με το Πάσχα, ενώ τα χρησιμοποιούμε πολύ ως πρώτες ύλες για γλυκά και άλλα πιάτα. Ο κατάλληλος χειρισμός των αυγών μας προστατεύει από την μόλυνση από σαλμονέλα, ένα βακτήριο που προκαλεί τροφιμογενή νοσήματα.
Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για… (Πηγή: www.enikos.gr)