Αντιμέτωπη με τεράστια ενεργειακά projects βρίσκεται η κοινωνία της Αμφιλοχίας και οι εκπρόσωποι της καλούνται να διαχειριστούν την κατάσταση.
Δεν είναι μόνο το τεράστιο φωτοβολταϊκό ισχύος 320 MW που «τρέχει» η Ισραηλινών συμφερόντων Alliance Energy, αλλά και το γιγάντιο πλωτό φ/β πάρκο που επιδιώκει να δημιουργήσει η «Δυτικός Ενεργειακός Κόμβος Κοινότητα Ανανεώσιμης Ενέργειας Περιορισμένης Ευθύνης» που καλύπτει μια μεγάλη θαλάσσια περιοχή εντός του Αμβρακικού και η αίτηση της οποίας βρίσκεται σε φάση αξιολόγησης.
Από την άλλη μεριά, η επένδυση της Alliance Energy βρίσκεται σε φάση άδειας παραγωγής, σύμφωνα με τον χάρτη της ΡΑΑΕΥ. Δείτε ΕΔΩ την βεβαίωση εγκατάστασης του γιγαντιαίου σταθμού στην… (Πηγή: www.agriniopress.gr)