ΕΛ.ΑΣ: Δεν υπάρχει πιθανότητα παραποίησης στα βίντεο από τα Τέμπη – Οποιαδήποτε αντίθετη αναφορά σκοπεύει σε αποπροσανατολισμό

(Πηγή: www.protothema.gr)

Με αφορμή δημοσιεύματα και διαδικτυακές αναφορές τρίτων που αμφισβητούν την πληρότητα και την αξιοπιστία της εργαστηριακής διερεύνησης από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών (Δ.Ε.Ε.) της Ελληνικής Αστυνομίας αναφορικά με τα βίντεο που σχετίζονται με το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, επισημαίνονται τα εξής:
Η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών είναι η καθ’ ύλη αρμόδια Υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας για τη διενέργεια εγκληματολογικών ερευνών και τη σύνταξη εργαστηριακών πραγματογνωμοσυνών, εφαρμόζοντας σύγχρονες, επιστημονικοτεχνικά τεκμηριωμένες, διεθνώς αναγνωρισμένες και δικαστικά παραδεκτές μεθόδους, οι οποίες είναι πιστοποιημένες σύμφωνα με διεθνή πρότυπα ISO.
Στο πλαίσιο αυτό και κατόπιν παραγγελίας του αρμόδιου Εφέτη Ανακριτή, η Δ.Ε.Ε. συνέταξε δύο εκθέσεις εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης, στις… Πηγή (Πηγή: www.protothema.gr)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *