(Πηγή: tvxs.gr)
Την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2025, ο γραμματέας του επαρχιακού γραφείου της Τεχεράνης για την «Επιβολή του καλού και την απαγόρευση του κακού» ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός νέου «Κέντρου Επιχειρήσεων για τη σεμνότητα και το χιτζάμπ», μαζί με την οργάνωση και ενεργοποίηση «περισσότερων από 80.000 εκπαιδευμένων εθελοντών» και 4.575 εκπαιδευτών και δικαστικών βοηθών (γνωστών ως zabet-e qazaei).
Οι αξιωματούχοι το παρουσίασαν ως μια πολιτιστικοκοινωνική εκστρατεία, η οποία θα διεξαχθεί σε συνεργασία με φορείς πολιτιστικούς και ασφαλείας. Δεν πρόκειται για φήμη· πολλά ιρανικά μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν τις σχετικές δηλώσεις.
Είναι αυτό μια νέα μορφή της αστυνομίας ηθών; Όχι ακριβώς, αλλά έχει σχεδιαστεί για να κάνει παρόμοια δουλειά μέσα από διαφορετική… Πηγή

