(Πηγή: www.zarpanews.gr)
Το κριθάρι είναι ένα από τα αρχαιότερα δημητριακά που καλλιεργήθηκε από τον άνθρωπο και συνδέθηκε με τη μεσογειακή διατροφή
Σήμερα συναντάται ιδιαίτερα στην παρασκευή αρτοσκευασμάτων και μπύρας, ωστόσο συχνά παραμελείται στο οικογενειακό τραπέζι, λόγω της κατανάλωσης άλλων σιτηρών, όπως η βρώμη, το σιτάρι ή η σίκαλη. Δεν παύει παρόλα αυτά να αποτελεί μια εξαιρετική τροφή που αξίζει να έχει σταθερή θέση στο τραπέζι μας καθημερινά.
Το κριθάρι μπορεί να ενσωματωθεί με πολλούς τρόπους στην καθημερινή διατροφή. Η φυσική του γεύση και η ευχάριστη υφή το καθιστούν ιδανικό για γευστικούς πειραματισμούς στη σύγχρονη μεσογειακή κουζίνα.
Μπορεί να καταναλωθεί ως υποκατάστατο ρυζιού σε σούπες ή… Πηγή

