Συνταγή για παραδοσιακό αρνάκι γκιούλμπασι

(Πηγή: www.newsit.gr)

Σμυρναίικο, μερακλίδικο φαγητό, για Κυριακάς και εορτάς.

Αρνάκι γκιούλμπασι

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνδυάζει τα πιο απλά υλικά με το μεράκι της μαγειρικής και μας θυμίζει οικογενειακά τραπέζια και γιορτές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μπορεί να γίνει με αρνί, κατσίκι ή χοιρινό ή συνδυασμό αυτών.

Έχει μπόλικα λαχανικά, σκόρδο και μυρωδικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το μυστικό είναι στο ψήσιμο: δυνατή θερμοκρασία για λίγη ώρα και υπομονετικό ψήσιμο για 3 ώρες περίπου, σε σιγανή θερμοκρασία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υλικά:

1,5 κιλό αρνί (σε κομμάτια)
2-3 κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
2-3 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
3-4 πατάτες (κομμένες σε κύβους)
2-3 καρότα (κομμένα σε ροδέλες)
1 κόκκινη πιπεριά (κομμένη σε φέτες)
2-3 ντομάτες (τριμμένες ή αποφλοιωμένες)
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο στο οποίο θα διαλύσουμε 50 γρ. μουστάρδα
1 κουταλιά σούπας ρίγανη και ξερό δεντρολίβανο… Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *