(Πηγή: www.gnomionline.gr)
Στην περίπτωση που χτυπούν το δικό μας αυγό, το τυλίγουμε απαλά με χέρι μας, ώστε η πίεση που θα ασκηθεί στο εσωτερικό του, να αντισταθμίζει σε ένα ποσοστό την πίεση που θα ασκηθεί προς τα έξω.
Ενώ όλοι ψάχνουν με το… μάτι ποιο αυγό ενδέχεται να είναι το πιο σκληρό και θα σπάσει τα υπόλοιπα, υπάρχει μία ολόκληρη επιστημονική απάντηση στην ερώτηση «ποιο αυγό να διαλέξω» και τη δίνουν επιστήμονες του ΑΠΘ
Το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου έχει δύο πρωταγωνιστές στο οικογενειακό τραπέζι μετά την Ανάσταση: τη μαγειρίτσα και το τσούγκρισμα των αυγών.
Και ενώ όλοι ψάχνουν με το… μάτι ποιο αυγό ενδέχεται να είναι… Πηγή (Πηγή: www.gnomionline.gr)