«Κόκκινος συναγερμός στο Παπαγεωργίου για κουτί με άνθρακα»: Η άσκηση βιοαπειλής στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης (φωτο+video)

(Πηγή: www.voria.gr)

Είναι 11:00 το πρωί. Ένα κουτί αγνώστου προελεύσεως φτάνει με κάποιον τρόπο στον θάλαμο βραχείας νοσηλείας του νοσοκομείου Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης. Ένας ασθενής το ανοίγει με περιέργεια. Το κουτί περιέχει λευκή σκόνη. Ο ασθενής την αγγίζει από περιέργεια. Δεν γνωρίζει όμως τι ακριβώς έχει αγγίξει. Η ώρα περνά και ο ασθενής σιγά σιγά τρομάζει. Τελικά, αποφασίζει να ενημερώσει το προσωπικό του νοσοκομείου. Άμεσα ενεργοποιείται ο μηχανισμός διαχείρισης βιολογικού περιστατικού. Το Παπαγεωργίου είναι πλέον σε κόκκινο συναγερμό. Ο ασθενής, με γυμνά χέρια, έχει έρθει σε επαφή με άνθρακα…

Πρόκειται για σενάριο του Επιχειρησιακού Σχεδίου ετοιμότητας με την ονομασία «Περσέας» στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου,… Πηγή (Πηγή: www.voria.gr)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.