Μητρόπολη Θεσσαλονίκης: Ξεκινούν την Κυριακή οι εορταστικές εκδηλώσεις για την εορτή του Αγίου Δημητρίου Πολιούχου Θεσσαλονικης

(Πηγή: seleo.gr)

Ανακοίνωση μεσώ της οποίας γνωστοποιεί την έναρξη κατά την προσεχή Κυριακή 13 Οκτωβρίου των εορταστικών εκδηλώσεων για την εορτή του πολιούχου Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου εξέδωσε η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με αυτή μετά το τέλος της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας της Κυριακής, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα, η λάρνακα των ιερών Λειψάνων του αγίου Δημητρίου θα μεταφερθεί από το κιβώριο όπου φυλάσσονται στον Σολέα, σηματοδοτώντας με αυτο τον τρόπο την έναρξη της Μεγάλης Εβδομάδος του Αγίου Δημητρίου, των λοιπών λατρευτικών εκδηλώσεων, καθώς και των ποικίλων άλλων δραστηριοτήτων, που πραγματοποιούνται με αφορμή τόσο της εορτής του Πολιούχου… Πηγή (Πηγή: seleo.gr)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.