(Πηγή: seleo.gr)
Από τις φθηνότερες χώρες της Ευρώπης στο ψωμί αποτελεί η Ελλάδα με την πλειοψηφία των φούρνων και την κατανάλωση ψωμιού να παρουσιάζει σταδιακή μείωση τα τελευταία έτη.
Πρόκειται για τα συμπεράσματα στα οποία κατέληξε η Πανελλήνια έρευνα του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος με αντικείμενο “Το παρόν και το μέλλον της Αρτοποιίας στην Ελλάδα”, τα οποία παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο του πρώτου κύκλου κατάρτισης βιοτεχνών αρτοποιών του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών. Συγκεκριμένα σύμφωνα με αυτά η τιμή φρέσκου λευκού ψωμιού (φραντζόλα 500γρ.) στην Ελλάδα, παραμένει από το 2020 η δεύτερη χαμηλότερη της Eυρωζώνης (πρώτη η Εσθονία). Αντίστοιχα… Πηγή (Πηγή: seleo.gr)