ΤΑ Ω-3 ΛΙΠΑΡΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ από τη στεφανιαία νόσο [altsantiri]

 

Τον κίνδυνο εμφάνισης στεφανιαίας νόσου μειώνουν τα ω-3 λιπαρά οξέα που υπάρχουν στα λιπαρά ψάρια, σε ξηρούς καρπούς αλλά και σε διατροφικά συμπληρώματα, προστατεύοντας την καρδιά, ακόμη και όσων έχουν υψηλή χοληστερίνη ή υψηλά τριγλυκερίδια.

Τα παραπάνω επισημαίνει μια νέα μεγάλη αμερικανική επιστημονική μελέτη, με επικεφαλής τον επιδημιολόγο δρα Ντομινίκ Αλεξάντερ του Ινστιτούτου EpidStat του Μίσιγκαν.

Οι ερευνητές μελέτησαν (μετα-ανάλυση) στοιχεία από 34 κλινικές δοκιμές και έρευνες, που αφορούσαν συνολικά πάνω από 820.000 άτομα, διαπιστώνοντας ότι η κατανάλωση ωμέγα-3 είναι ιδιαίτερα ωφέλιμη στις ομάδες υψηλού κινδύνου.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Συγκεκριμένα μειώνει κατά 16% τον καρδιαγγειακό κίνδυνο σε όσους έχουν υψηλά τριγλυκερίδια και κατά 14% σε όσους έχουν υψηλή «κακή» χοληστερίνη (LDL). Στο σύνολο του πληθυσμού, ο κίνδυνος είναι μειωμένος κατά τουλάχιστον 6% και φθάνει έως 18%.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Proceedings» της Κλινικής Mayo.

Πηγή: http://www.altsantiri.gr/ygeia/ta-o-3-lipara-prostatevoun-apo-ti-stefaniea-noso/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *