Η APPLE ΑΦΑΙΡΕΣΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ NY Times από το app Store της στην Κίνα (altsantiri)

 

Μετά από απαίτηση των κινέζικων αρχών, η Apple αφαίρεσε από το app Store της στην Κίνα τις εφαρμογές της εφημερίδας New York Times.

Σύμφωνα με την εφημερίδα η εν λόγω κίνηση αποσκοπεί στο να εμποδίσει την πρόσβαση των αναγνωστών στην Κίνα στην ανεξάρτητη ενημέρωση, ενώ από την πλευρά της η Apple ανέφερε ότι ο λόγος της αφαίρεσης της εφαρμογής, σύμφωνα με τις κινέζικες αρχές, ήταν η παράβαση κάποιων κανόνων, χωρίς όμως να αναφερθούν ποιοι ήταν αυτοί.

Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης έχουν αντιμετωπίσει δυσκολίες στη μετάδοση ειδήσεων στην Κίνα, καθώς η πρόσβαση σε αυτά έχει μπλοκαριστεί μόνιμα ή περιοδικά.

Όπως ανέφερε η New York Times, η Apple αφαίρεσε τόσο την αγγλική όσο και την κινέζικη έκδοση της εφημερίδας από το App Store της Κίνας στις 23 Δεκεμβρίου, ενώ ένας εκπρόσωπος της Apple, τόνισε πως αυτό έπρεπε να γίνει διότι παραβιάζονταν κάποιοι κανόνες, προσθέτοντας ότι όταν η κατάσταση αλλάξει, η εφαρμογή θα ενεργοποιηθεί ξανά.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Και η ιστοσελίδα της εφημερίδας έχει μπλοκαριστεί στην Κίνα από το 2012 μετά από τη δημοσίευση στοιχείων για την περιουσία μελών της πολιτικής ελίτ και των οικογενειών τους.

Οι χρήστες έχουν ακόμα πρόσβαση σε εφαρμογές άλλων δυτικών εφημερίδων συμπεριλαμβανομένων των Washington Post, the Wall Street Journal, BBC News, the Financial Times, ABC News, CNN και Reuters. Όσον αφορά στο BBC, είναι μπλοκαρισμένη η κινέζικη έκδοση, ενώ στην αγγλική έκδοση μπλοκάρονται κατά καιρούς κάποια άρθρα πολιτικού περιεχομένου ή ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Επίσης, δεν επιτρέπεται η πρόσβαση σε διάφορες δημοφιλείς ιστοσελίδες, όπως η Google, το YouTube και το Facebook.

Πηγή: http://www.altsantiri.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *