Η ΖΩΗ ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΠΟΛΥΣΥΧΝΑΣΤΟΥΣ δρόμους αυξάνει τον κίνδυνο για άνοια (Πηγή: altsantiri)

 

Μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν άνοια αντιμετωπίζουν τα άτομα που ζουν σε μεγάλες πόλεις κοντά σε δρόμους με πολλή κίνηση, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας του Κέντρου για τη Δημόσια Υγείας του Οντάριο που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο The Lancet.

Οι ερευνητές με επικεφαλής τον Δρ Χονγκ Τσεν, μελέτησαν στοιχεία για 6,6 εκατομμύρια άτομα, 20-85 ετών, που ζούσαν στον Καναδά από το 2001 έως το 2012, συσχετίζοντας τη διαμονή σε κεντρικές οδούς με την εμφάνιση 3 ασθενειών: της άνοιας, της σκλήρυνσης κατά πλάκας και της νόσου Πάρκινσον.

Από τα αποτελέσματα προέκυψε ότι η άνοια ήταν συχνότερη σε άτομα που ζούσαν κοντά σε δρόμους με μεγάλη κυκλοφορία, με τον κίνδυνο να μειώνεται σταδιακά σε περιοχές με λιγότερη δόμηση, ενώ δεν προέκυψε συσχετισμός ανάμεσα στον τόπο διαβίωσης και στις άλλες δύο ασθένειες.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Οι επιστήμονες πιθανολογούν πως ο αυξημένος κίνδυνος για άνοια μπορεί να σχετίζεται με πνευμονολογικά και καρδιακά προβλήματα που δημιουργούνται από την ατμοσφαιρική ρύπανση που προκαλούν τα οχήματα σε πυκνοκατοικημένες πόλεις.

Συμβουλεύουν, επίσης, όσους ζουν σε πόλεις να περπατούν σε μικρότερους δρόμους, σε πάρκα και γενικότερα σε πιο ήσυχους δρόμους όσο πιο συχνά μπορούν.

Πηγή: http://www.altsantiri.gr/ygeia/zoi-dipla-se-polysychnastous-dromous-afxani-ton-kindyno-gia-ania/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *