«ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ» ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΑ Ο Ερντογάν: Ξεκίνησε η αναθεώρηση του τουρκικού συντάγματος (Πηγή: topontiki)

 

 

 

Σήμερα ξεκινάει στην ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση της αναθεώρησης του Συντάγματος. Το πακέτο των τροποποιήσεων έχει ήδη περιοριστεί σε 18 άρθρα, έπειτα από συμφωνία του κόμματος των Εθνικιστών και του κυβερνώντος κόμματος.

Η αξιωματική αντιπολίτευση και το Κουρδικό Κόμμα Δημοκρατίας των Λαών ξεκαθάρισαν ότι θα καταψηφίσουν την τροπολογία. Μάλιστα ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου δήλωσε ότι από σήμερα θα δώσουν αγώνα για να μην περάσει το προεδρικό σύστημα που φέρνει η αναθεώρηση.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Έτσι αναμένεται οι επόμενες μέρες στην Μεγάλη Τουρκική Εθνοσυνέλευση (το τουρκικό κοινοβούλιο) να έχουν ένταση και αντιπαραθέσεις. Αν τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα που επιθυμεί η κυβέρνηση, η συζήτηση θα ολοκληρωθεί γύρω στις 24 Ιανουαρίου και, αν η τροπολογία αποσπάσει τουλάχιστον 330 ψήφους, το νέο σύνταγμα θα επικυρωθεί με δημοψήφισμα στις αρχές Απριλίου.

 Το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης διαθέτει 317 έδρες και το κόμμα Εθνικιστικού Κινήματος 39. Αυτό σημαίνει ότι τα δύο κόμματα έχουν και περιθώριο για απώλειες ψήφων για να επιτύχουν το όριο των 330.

Πηγή: http://www.topontiki.gr

Πείτε τη γνώμη σας!