Ο κορωνοϊος μέσα από τα μάτια και τις ζωγραφιές μαθητών από τις εκδόσεις “Ελληνοεκδοτικής”

Ο κορωνοϊος μέσα από τα μάτια και τις ζωγραφιές μαθητών Ελλάδας και Κύπρου, 121 παιδιά ζωγράφισαν και έγραψαν τις σκέψεις τους για τον κορωνοϊο. Μια πρωτότυπη απεικόνιση μιας πραγματικότητας που άλλαξε τα δεδομένα όλων μας. Τα παιδιά πολλές φορές έχουν μια μαγική δύναμη να αποτυπώνουν με τον αυθορμητισμό τους όλα όσα προβληματίζουν μια κοινωνία.

Διονύσης Βαλεριανός

Ο Διονύσης Βαλεριάνος εκδότης της “Ελληνοεκδοτικής”, πήρε μια πολύ ωραία πρωτοβουλία και αποφάσισε να δώσει βήμα στα παιδιά για να μιλήσουν και ενδεχομένως να ξορκίζουν το ζοφερό εν πολλοίς τοπίο που δημιούργησε η κίτρινο πραγματικότητα με το δικό τους τρόπο.

“Αφορμή στάθηκε ο μεγάλος μου γιος που είναι μόλις 5 χρόνων. Άρχισε να ζωγραφίζει σκίτσα που αποτύπωσαν όλα όσα άκουγε, έβλεπε να συμβαίνουν γύρω του σε μια δύσκολη διετία με έναν εγκλεισμό που δεν άφησε κανέναν αδιάφορο όπως φαίνεται ούτε καν τα μικρά παιδάκια. Μου φέρε τα σκίτσα του μια μέρα και κάπως έτσι μου ήρθε η ιδέα να το κάνω πιο huge όλο αυτό και να συγκεντρώσω αντίστοιχα σκίτσα από πολλά παιδιά τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο. Έγινε ένας μικρός διαγωνισμός και επιλέχθηκαν 121 σκίτσα με αντίστοιχα κείμενα των μικρών μαθητών.

Η έκδοση δεν είχε στόχο το κέρδος, διανέμεται δωρεάν και στόχο έχει να δείξει το πλούτο ψυχής και εν συναίσθησης των μικρών παιδιών. Κυκλοφορεί και σε e Book, και βεβαίως από τις εκδόσεις “Ελληνοεκδοτική”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.