Κίνηση Πούτιν στην σκακιέρα με υψηλό ρίσκο: Αναγνώρισε Λουγκάνσκ και Ντονέτσκ στην Ανατολική Ουκρανία – Καταδικάζει το ΚΚΕ

(Πηγή: thefaq.gr)

Τηλεοπτικό διάγγελμα κατά το οποίο ανακοίνωσε την αναγνώριση της ανεξαρτησίας των Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ εκ μέρους της Ρωσικής Ομοσπονδίας, κίνηση που έρχεται πιθανώς ως προοίμιο εισβολής, απηύθυνε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Στην έναρξη του διαγγέλματος, ο Πούτιν -αφού έκανε λόγο για πολύ έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στο Ντονμπάς εμμένοντας στα περί «γενοκτονίας»- χαρακτήρισε την Ουκρανία «αναπόσπαστο μέρος της ιστορίας μας».

«Η Ανατολική Ουκρανία είναι αρχαία ρωσική γη» είπε ο ρώσος πρόεδρος, υποστηρίζοντας πως «η μοντέρνα Ουκρανία είναι δημιούργημα της κομμουνιστικής Ρωσίας. Ο αρχηγός των Μπολσεβίκων Βλαδίμηρος Λένιν προκάλεσε μειονεκτήματα στη Ρωσία, δημιουργώντας το κράτος της Ουκρανίας. Ο Λένιν παρέδωσε το Ντόνμπας στη… Πηγή (Πηγή: thefaq.gr)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.