“Ξεθολώνει τα τζάμια” ο Νίκος Κοτζιάς με κείμενο – “διαμάντι” για το ουκρανικό: “Θα συνειδητοποιήσετε ποσό σημαντικό είναι την ώρα της κρίσης να έχεις στο τιμόνι ανθρώπους που μπορούν να αναλύσουν τις γεωπολιτικές εξελίξεις και τις διεθνείς σχέσεις” – Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση για τους λιγνίτες και τα “χρυσά αγόρια” της ενέργειας | | the FAQ

(Πηγή: thefaq.gr)

Με ένα κείμενο υψηλής γεωπολιτικής ανάλυσης αλλά και γνώσης της διεθνούς διπλωματίας και των ροών των ενεργειακών σχέσεων και εξαρτήσεων, ο πρώην Υπ. Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Κοτζιάς βάζει “τα γυαλιά” σε όλους όσους αναλώνονται σε περισπούδαστες αναλύσεις χωρίς κανένα όμως βάθος γεωστρατηγικής γνώσης.

Η ανάλυση του Νίκου Κοτζιά στη σελίδα του στο Facebook:

Πρώτον, η γεωπολιτική επέστρεψε. Ο κόσμος διανύει μια εν δυνάμει μεταβατική περίοδο η οποία θέλει προσοχή διότι, όπως θα έλεγε ο Γκράμσι, γεννά τέρατα, όπως είναι η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η έλλειψη αντίστασης από πλευράς Κιέβου, η ουσιαστική άρνηση της Δύσης να κάνει ότι μπορούσε για… Πηγή (Πηγή: thefaq.gr)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.