Υψηλό ουρικό οξύ: Τέσσερις διατροφικοί κανόνες για να το μειώσετε (εικόνες)

(Πηγή: www.gossip-tv.gr)

Όταν ο οργανισμός παράγει υψηλές ποσότητες ή δεν αποβάλλει τις απαραίτητες ποσότητες ουρικού οξέος, οδηγούμαστε σε υψηλές συγκεντρώσεις του στο αίμα, μια κατάσταση που λέγεται υπερουριχαιμία, η οποία μπορεί να προκαλέσει κυρίως ουρική αρθρίτιδα (πρήξιμο και οξύ πόνο σε αρθρώσεις εξαιτίας της εναπόθεσης κρυστάλλων ουρικού νατρίου).

Υψηλό ουρικό οξύ: Τέσσερις διατροφικοί κανόνες για να το μειώσετε (εικόνες)

Το ουρικό οξύ είναι το τελικό προϊόν του μεταβολισμού των πουρινών στο σώμα και παράγεται κυρίως στο συκώτι και σε μικρότερο βαθμό στα νεφρά και στο λεπτό έντερο.

Η αυξημένη παραγωγή ουρικού οξέος μπορεί να προκληθεί από ιδιοπαθή υπερουριχαιμία, ύπαρξη γενετικών ανωμαλιών σε ένζυμα που συμμετέχουν… Πηγή (Πηγή: www.gossip-tv.gr)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.