Διπλωματικό επεισόδιο ΕΕ – Ουκρανίας και “πάγωμα” του ενθουσιασμού με Ζελένσκι προκαλεί η αδιανόητη προσβολή του στον Γερμανό πρόεδρο Σταινμάϊερ

(Πηγή: thefaq.gr)

Ανεπιθύμητο κήρυξε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι τον Γερμανό ομόλογό του Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, σε μία απόφαση που προκαλεί την απογοήτευση του Βερολίνου και μπορεί να οδηγήσει σε διπλωματική κρίση Ευρώπης – Ουκρανίας και μάλιστα σε περίοδο που η ανάγκη για συνεργασία είναι μεγαλύτερη από ποτέ εξαιτίας της ρωσικής εισβολής.

Ο πρόεδρος Σταϊνμάιερ, ο οποίος θεωρείται σύμβολο της μετριοπαθούς γραμμής που ακολουθούσε η Γερμανία απέναντι στη Ρωσία πριν ξεκινήσει την εισβολή, είχε προγραμματίσει να επισκεφθεί το Κίεβο την Τετάρτη μαζί με τους προέδρους της Πολωνίας, της Εσθονίας, της Λετονίας και της Λιθουανίας.

Όμως ο Γερμανός πρόεδρος αναγκάστηκε να ακυρώσει το ταξίδι του -το οποίο δεν είχε δημοσιοποιηθεί εκ των προτέρων για λόγους ασφαλείας- αφού το Κίεβο ανέφερε ότι δεν ήταν ευπρόσδεκτος στην Ουκρανία

Όπως σημειώνει το POLITICO, η συγκεκριμένη κίνηση αποτελεί ταπείνωση για τον Γερμανό… Πηγή (Πηγή: thefaq.gr)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.