(Πηγή: www.gossip-tv.gr)
Τα τριγλυκερίδια του λίπους των τροφών διασπώνται στο έντερο και στη συνέχεια μεταφέρονται στο ήπαρ, όπου αποδίδουν ελεύθερα λιπαρά οξέα, τα οποία είτε χρησιμοποιούνται για την παραγωγή ενέργειας είτε αποθηκεύονται ως λίπος.
Τριγλυκερίδια: Τι πρέπει να αποφεύγετε για να τα μειώσετε (εικόνες)
Τα τριγλυκερίδια είναι βασικά λιπίδια που βρίσκονται στα τρόφιμα και τελικά αποθηκεύονται ως λίπος στο σώμα.
Σε μεγάλες συγκεντρώσεις, τα τριγλυκερίδια μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.
Όσο μεγαλώνουμε είναι σημαντικό να ελέγχουμε τις τιμές των τριγλυκεριδίων στο αίμα, καθώς αποτελούν σημαντικό παράγοντα της καρδιαγγειακής υγείας.
Η διατροφή παίζει τον πιο σημαντικό ρόλο προκειμένου να κρατήσει κανείς σε χαμηλά επίπεδα τα τριγλυκερίδια… Πηγή (Πηγή: www.gossip-tv.gr)