(Πηγή: www.aftodioikisi.gr)
Αντιστρόφως ανάλογη φαίνεται να είναι η σχέση ανάμεσα στο μέγεθος ορισμένων τροφών και στα οφέλη που κρύβουν για τον οργανισμό.
Τη σχέση αυτή μελέτησε πρόσφατα η Emily Ho, καθηγήτρια διατροφής και διευθύντρια του Ινστιτούτου Linus Pauling στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Όρεγκον, στο Corvallis. Τα συμπεράσματα της έρευνάς της δημοσιεύθηκαν στο American Heart Association.
Οι φύτρες και οι βλαστοί των λαχανικών είναι μια αναπτυσσόμενη κατηγορία τροφίμων, που φαίνεται να κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος στο διατροφολόγιό μας. Πρόκειται για σπόρους που έχουν μεν φυτρώσει, αλλά δεν έχουν ωριμάσει. Σε αυτή τη φάση της «ζωής» τους, αυτά τα μικροσκοπικά λαχανικά εμπεριέχουν σημαντικά αυξημένα επίπεδα… Πηγή (Πηγή: www.aftodioikisi.gr)