(Πηγή: www.in.gr)
Δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα ήταν η απάντηση του Ηλία Μαμαλάκη αναφορικά με την ελληνοτουρκική «διένεξη» γύρω από το κοκορέτσι.
Ο γνωστός σεφ φιλοξενήθηκε στο «Μεσημέρι και Κάτι» και έδωσε την απάντηση για την «πατρότητα» του εδέσματος.
Γράψτε το σχόλιό σας
«Το κοκορέτσι είναι βαλκανικό προϊόν, απ’ εκεί ξεκίνησε και υιοθετήθηκε πολύ νωρίς, τον 19ο αιώνα και από τους Έλληνες και από τους Τούρκους. Έχουμε μαρτυρίες ότι ο Καραϊσκάκης ήταν μάστορας του σπληνάντερου και στο κοκορέτσι. Μιλάμε για κάτι που ξεκινά από το 1800. Το τούρκικο κοκορέτσι με το ελληνικό κοκορέτσι δεν έχουν καμιά σχέση.
Οι Τούρκοι κάνουν το κοκορέτσι χωρίς έντερο, κόβουν… Πηγή (Πηγή: www.in.gr)