χορηγός επικοινωνίας
Nεότερη μελέτη ανέδειξε τον κίνδυνο με τον οποίο οι χορτοφάγοι ενδεχομένως να έρθουν αντιμέτωποι έως και δύο φορές παραπάνω, σε σύγκριση με όσους τρώνε κρέας: την κατάθλιψη. Ευθύνεται όμως η διατροφή; Ή συντρέχουν και άλλοι λόγοι πίσω από αυτή την εξάρτηση;
Αν και τα νεότερα στοιχεία επιβεβαιώνουν και παλιότερο αντίστοιχο ερευνητικό υλικό, μια ενδιαφέρουσα παράμετρος που αναδεικνύεται είναι ότι η σχέση αυτή υπάρχει ανεξάρτητα από τη διατροφική πρόσληψη. Κοινώς, η μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο Journal of Affective Disorders υποδηλώνει ότι τα υψηλότερα ποσοστά κατάθλιψης των χορτοφάγων δεν οφείλονται στο περιεχόμενο της διατροφής τους.
Την πολύπλοκη αυτή και αμφίδρομη σχέση επιχειρεί να… (Πηγή: seleo.gr)