Αυτό το μπαχαρικό μπορεί να προκαλέσει ηπατική βλάβη, εάν δεν καταναλωθεί σωστά
Ο κουρκουμάς είναι ένα νόστιμο μπαχαρικό που χρησιμοποιείται σε σούπες, πιάτα με κρέας, ακόμη στα ψητά λαχανικά. Χρησιμοποιείται εδώ και χιλιάδες χρόνια σε μέρη όπως η Ινδία, η Δυτική Αφρική και η Τζαμάικα, και είναι επίσης βασικό σε πολλές πρακτικές κινεζικής ιατρικής, για να βοηθήσει στη φλεγμονή, την υγεία του αίματος και πολλά ακόμα.
Ενώ διάφοροι πολιτισμοί βρίσκουν τρόπους για να αξιοποιήσουν τα οφέλη αυτού του μπαχαρικού για την υγεία εδώ και αιώνες, ο κουρκουμάς μπήκε στις δυτικές πρακτικές σχετικά πρόσφατα. Και παρόλο που ο FDA έχει αναγνωρίσει τον κουρκουμά…

