Σκρέκας: Tώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για πλαφόν στο φυσικό αέριο -Ο επόμενος χειμώνας θα είναι πιο δύσκολος

Σε προειδοποίηση πως ο επόμενος χειμώνας (2023-24) θα είναι πιο δύσκολος προχώρησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Σκρέκας, μιλώντας το απόγευμα της Δευτέρας (5/12) στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, «τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να δοκιμάσουμε τον μηχανισμό επιβολής πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου, καθώς οι καιρικές συνθήκες είναι ευνοϊκές, η κατανάλωση φυσικού αερίου μειωμένη και οι αποθήκες στην Ευρώπη παρουσιάζουν μεγάλα ποσοστά πλήρωσης».

Ο υπουργός ΠΕΝ επανέλαβε την κριτική κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης για καθυστέρηση στη λήψη αποφάσεων, της οποίας -όπως τόνισε- βλέπουμε τώρα τα αποτελέσματα.

«Πολλές ευρωπαϊκές βιομηχανίες περιορίζουν την παραγωγή τους…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *