Αυστραλία: MKO καταγγέλλουν την ποινή φυλάκισης 15 μηνών που επιβλήθηκε σε ακτιβίστρια για το κλίμα

(Πηγή: www.cnn.gr)

Την καταδίκη της χαιρέτισε η συντηρητική πολιτική τάξη της Αυστραλίας, μεταξύ της οποίας και θείος της, ο οποίος είναι υπουργός σε πολιτειακό επίπεδο. (AP Photo/Mark Baker)

Περισσότερες από εκατό οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και γνωστοί ακτιβιστές στην Αυστραλία καταγγέλλουν σήμερα τους “σκανδαλώδεις” και “κατασταλτικούς” νόμους κατά των διαδηλώσεων που χρησιμοποιήθηκαν για να επιβληθεί ποινή φυλάκισης 15 μηνών σε ακτιβίστρια για το κλίμα που κατηγορείτο για παρακώλυση της κυκλοφορίας.

Από την Διεθνή Αμνηστία ως διάφορα εργατικά συνδικάτα, μη κυβερνητικές οργανώσεις υπογράφουν ανοιχτή επιστολή, στην οποία λένε “όχι” στην “φυλάκιση ειρηνικών ακτιβιστών για το κλίμα”, εκφράζοντας τη λύπη τους για “αυξανόμενη καταστολή”, και ζητούν… Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *