MERS: Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για το Μουντιάλ, λένε έλληνες ειδικοί

(Πηγή: www.in.gr)

Αβάσιμα χαρακτηρίζει το Παρατηρητήριο Επιδημιολογίας Δημόσιας Υγείας στην Κρήτη τα δημοσιεύματα περί υγειονομικών φόβων στην Ευρώπη για εισαγωγή κρουσμάτων MERS, νόσου ανεπίσημα γνωστής ως «γρίπη της καμήλας», από το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου που διεξάγεται στο Κατάρ.

«Κανένα περιστατικό σχετικό δεν έχει ανακοινωθεί στην Ευρώπη ή σε άλλο μέρος του κόσμου» αναφέρει το Παρατηρητήριο του Πανεπιστημίου Κρήτης / Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας.

«Επίσης οι φόβοι περί μεταφοράς δήθεν του ιού αυτού με τους ποδοσφαιρόφιλους που παρακολουθούν διά ζώσης το παγκόσμιο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου στο Κατάρ όχι μόνο δεν ευσταθεί αλλά δημιουργεί συνειρμούς διάκρισης και στίγματος για κατοίκους της Μέσης Ανατολής και τους εκδρομείς/επισκέπτες των… Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *