Τυνησία: Μόλις 8,8% η συμμετοχή στις βουλευτικές εκλογές

(Πηγή: www.in.gr)

Τα μεγαλύτερα κόμματα της αντιπολίτευσης είχαν δηλώσει ότι θα μποϊκοτάρουν τις σημερινές εκλογές και κατηγορούν τον πρόεδρο Σάγεντ για υφαρπαγή της εξουσίας και εγκαθίδρυση αυταρχικού πολιτεύματος στην Τυνησία.

Μόλις το 8,8% των Τυνήσιων ψηφοφόρων ψήφισαν στις σημερινές βουλευτικές εκλογές, ανακοίνωσαν οι αρχές, αφού τα περισσότερα πολιτικά κόμματα μποϊκόταραν την εκλογική διαδικασία καταγγέλλοντας μια παρωδία που στοχεύει στην ενίσχυση της προεδρικής εξουσίας.

Το προσωρινό ποσοστό συμμετοχής είναι χαμηλότερο από το ποσοστό πληθωρισμού 9,8% – σε μια ένδειξη των οικονομικών πιέσεων που έχουν αφήσει πολλούς Τυνήσιους απογοητευμένους από το πολιτικό σύστημα, σχεδόν 12 χρόνια μετά τις επαναστάσεις της Αραβικής Άνοιξης.

Διαβάστε επίσης – Κάις Σαΐντ: Πρόεδρος… Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *