(Πηγή: www.in.gr)
Υπάρχουν μακροπρόθεσμοι και βραχυπρόθεσμοι λόγοι για την ένταση που βιώνουμε με την Ελλάδα και τα βασικά μας ζητήματα εδώ και δεκαετίες παραμένουν τα ίδια, γράφει η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Şafak της Τουρκίας (φωτογραφία, επάνω, από dailysabah.com).
Εξαφανίζεται το διπλωματικό έδαφος με την Ελλάδα, σημειώνεται σε άρθρο της Γενί Σαφάκ, καθώς «η Τουρκία βρίσκει την ελληνική διπλωματία κλειστή στην επικοινωνία, παράλογη και αποκομμένη από την πραγματικότητα».
Δεν έχει σημειωθεί πρόοδος στην υφαλοκρηπίδα, στα όρια του FIR, στο θέμα της αποστρατιωτικοποίησης νησιών με μη στρατιωτικό καθεστώς ή στο Κυπριακό, σημειώνει ο συγγραφέας του άρθρου Yahya Bostan. Και συνεχίζει: Αν δεν επιλυθούν αυτά τα προβλήματα,… Πηγή

