(Πηγή: www.in.gr)
Ο κ. Δένδιας, από την Ακτή Ελεφαντοστού όπου βρίσκεται, αναφέρθηκε στην επιστολή που έστειλε στον Ζοζέπ Μπορέλ για την τουρκική προκλητικότητα.
Στην επιστολή που έστειλε στον ύπατο εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Ζοζέπ Μπορέλ, αναφορικά με το περιστατικό παρενόχλησης σκάφους του Λιμενικού Σώματος από τουρκική ακταιωρό στο Φαρμακονήσι, αναφέρθηκε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους κατά την επίσκεψή του στη Ακτή Ελεφαντοστού.
Αρχικά, ο κ. Δένδιας δήλωσε πως «η Ακτή του Ελεφαντοστού για την Ελλάδα έχει ισχυρά στοιχεία ενδιαφέροντος. Καταρχάς, είναι μία από τις πρώτες χώρες που κύρωσε τη Διεθνή Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας, την UNCLOS, και είναι μια… Πηγή

