Υπουργείο Ανάπτυξης: Οι τράπεζες θα αποζημιώνουν θύματα ηλεκτρονικής απάτης -Αναλυτικά οι περιπτώσεις

(Πηγή: www.iefimerida.gr)

Ολοκληρώνεται σήμερα η δημόσια διαβούλευση για το σχέδιο νομοθετικής ρύθμισης του υπουργείου Ανάπτυξης που αφορά στις αποζημιώσεις των καταναλωτών από τις τράπεζες σε περίπτωση που πέσουν θύματα ηλεκτρονικής απάτης.

Σύμφωνα με την εκτίμηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, το σχέδιο νόμου θα ψηφιστεί από τη Βουλή εντός του Ιανουαρίου και θα τεθεί σε εφαρμογή από τον Φεβρουάριο.

Όπως έχει δηλώσει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, η εν λόγω ρύθμιση, για τον περιορισμό της ευθύνης του πληρωτή, εφόσον είναι καταναλωτής, είναι απολύτως συμβατή με την Οδηγία 2015/2366/ΕΕ.

Αποζημίωση για ζημιά άνω των 50 ευρώ, σε περίπτωση απώλειας της κάρτας

Η… Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *