Βρέθηκαν χημικά σε σοκολάτες που μπορούν να προκαλέσουν μέχρι και εγκεφαλική βλάβη

(Πηγή: seleo.gr)

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη της Consumer Reports (CR), αποδείχθηκε ότι ορισμένες μαύρες σοκολάτες περιέχουν επιβλαβείς χημικές ουσίες, όπως μόλυβδο και κάδμιο.

Για τη μελέτη, η CR εξέτασε στις ΗΠΑ 28 μαύρες σοκολάτες για να μετρήσει τα επίπεδα των βαρέων μετάλλων που περιέχουν. Μόλυβδος και κάδμιο ανιχνεύθηκαν σε όλα τα προϊόντα, σύμφωνα με το CNCB.

Για να προσδιορίσει ποιες σοκολάτες ενέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο, η CR χρησιμοποίησε το μέγιστο επιτρεπόμενο επίπεδο δόσης της Καλιφόρνια (MADL) για το μόλυβδο και το κάδμιο ως βάση.

5 μάρκες των οποίων η σοκολάτα μπορεί να περιέχει υψηλά επίπεδα μολύβδου, καδμίου

Trader Joe’s: Μαύρη σοκολάτα με 72% κακάο (192% MADL… Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *