Νέα διεθνής έρευνα αποκαλύπτει ποια τρόφιμα είναι επικίνδυνα

(Πηγή: seleo.gr)

Νέα διεθνής έρευνα αποκαλύπτει ποια τρόφιμα αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία της μελέτης που διενήργησαν οι ερευνητές της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Κολλεγίου Imperial του Λονδίνου, σε συνεργασία με τους επιστήμονες της Διεθνούς Υπηρεσίας Έρευνας για τον Καρκίνο (IARC) και των Πανεπιστημίων του Σάο Πάολο (Βραζιλία) και Nova Λισαβόνας (Πορτογαλία) και τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιευθήκαν στο ιατρικό περιοδικό eClinical Medicine, η συχνή κατανάλωση πολύ επεξεργασμένων τροφίμων συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου και θανάτου από αυτόν, ιδίως αναφορικά με γυναικολογικούς καρκίνους.  Επίσης από την  ίδια έρευνα προέκυψε πως περίπου 16.000 άνθρωποι εμφάνισαν καρκίνο και 4.000 πέθαναν εξαιτίας του.

Σημειώνεται ότι… Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *