Renault Group – CEA:  Εξελίσσουν τεχνολογία V2G

(Πηγή: www.newsauto.gr)

Η αρχή του V2G, ή αλλιώς vehicle-to-grid (από το όχημα στο δίκτυο), επιτρέπει στο αυτοκίνητο να γίνει πυλώνας του ηλεκτρικού δικτύου.

Πρόκειται για μια τεχνολογία αμφίδρομης μεταφοράς ισχύος, που σύντομα θα επιτρέψει στα οχήματα της Renault να μεταφέρουν μέρος της ηλεκτρικής ενέργειας που είναι αποθηκευμένη στη μπαταρία τους, για να βελτιστοποιήσουν τη λειτουργία του δικτύου και να αντισταθμίσουν τη διαλειμματική φύση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Πάνω σε αυτή την τεχνολογία εργάζονται ήδη η CEA (Γαλλική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας και Εναλλακτικών Πηγών Ενέργειας), που είναι σημαντικός παίκτης στον τομέα της έρευνας και το Renault Group, πρωτοπόρος και ειδικός στα ηλεκτρικά οχήματα, εξελίσσοντας τις… Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *